USKORO!!! FLAG natječaj za Podmjeru 2.2.1. „Potpora aktivnostima pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja na FLAG području“

Obavještavamo fizičke i pravne osobe u rangu mikro, malog ili srednjeg poduzeća, udruge, zadruge, javne ustanove, turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave s područja FLAG-a Pinna nobilis, o skoroj objavi FLAG-natječaja u okviru Podmjere 2.2.1. „Potpora aktivnostima pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja na FLAG području“.

Specifični cilj FLAG natječaja je osigurati diversifikaciju ponude kroz ulaganja u sinergiju ribarstva i turizma, te očuvanja ribarske/pomorske tradicije i baštine u svrhu jačanja prepoznatljivosti FLAG područja.

Svrha FLAG natječaja je dodjela potpore za ulaganje u pokretanje, razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja na području FLAG-a, koji će doprinijeti produljenju turističke sezone i atraktivnosti ponude na destinaciji. Pod dodatnim sadržajima se podrazumijevanju ronjenje, istraživanje potopljenih brodova, tematske staze u moru i na kopnu, učenje turista o vrstama riba i tradicionalnom načinu ribarenja specifičnom za FLAG područje, prenamjena ribarskog plovila u turističke i edukativne svrhe i drugo.

 

Potencijalni prijavitelji moći će u okviru svojih projekata prijaviti sljedeće aktivnosti:

  1. Prihvatljive aktivnosti za fizičke i pravne osobe u rangu mikro, malog ili srednjeg poduzeća:

1.1. Aktivnost razvoja nove dopunske gospodarske djelatnosti, u odnosu na osnovnu poslovnu djelatnost morskog ribolova, u edukativne i/ili turističke svrhe.

1.2. Aktivnost unapređenja dopunske gospodarske djelatnosti, u odnosu na osnovnu poslovnu djelatnost morskog ribolova, u edukativne i/ili turističke svrhe.

1.3. Povezane promidžbene aktivnosti.

 

  1. Prihvatljive aktivnosti za javne ustanove, turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, udruge, zadruge:

2.1. Građenje i/ili opremanje objekata/prostora/infrastrukture i sl. povezanih s promocijom ribarske tradicije na FLAG području.

2.2. Aktivnosti pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja povezanih s promocijom ribarske tradicije na FLAG području.

2.3. Povezane promidžbene aktivnosti.

 

Raspoloživa sredstva u okviru ovog FLAG natječaja iznose 3.320.680,00 HRK. Najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 1.000,00 EUR u protuvrijednosti u HRK, dok je najviši iznos potpore po projektu 100.000,00 EUR u protuvrijednosti u HRK.

Intenzitet potpore iznosi 50% ukupnih prihvatljivih troškova u okviru projekta.

Iznimno, intenzitet potpore može biti 80% za ulaganja vezana uz mali priobalni ribolov.

Intenzitet potpore može biti 100% ukupno prihvatljivih troškova, za one projekte koji zadovolje kriterije Zajedničkog korisnika i Zajedničkog interesa.

Pozivamo zainteresirane da tijekom studenog prate našu web i Facebook stranicu na kojima ćemo pravovremeno objaviti sve novosti vezane uz objavu natječaja, kao i kompletnu natječajnu dokumentaciju.

Glavni podaci o natječaju:

Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva

Datum otvaranja natječaja:

Rok za prijavu:

Iznos sredstava: 3.320.680,00 HRK

Tijelo: FLAG Pinna nobilis