2. TERENSKA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA “EDUSFISH”

LAGUR “Pinna nobilis” organizira 2. po redu terensku radionicu u sklopu projekta “EduSfish – edukacija mladih za održivo ribarstvo” namijenjenu učenicima srednje škole “Leonardo da Vinci” iz Buja.

 

Podsjećamo, LAGUR „Pinna nobilis“ i Talijanska srednja škola „Leonardo da Vinci“ provode projekt„EduSFish – edukacija mladih za održivo ribarstvo“ čiji je cilj doprinijeti podizanju svijesti mladih LAGUR-područja o potrebi i mogućnostima drugačijeg, održivog razvoja koji poštuje potrebe zajednice i brine o razumnom korištenju resursa te o važnosti poznavanja kulturne baštine i ribarstva kao jednog od tradicionalnih istarskih zanata. U suradnji s talijanskom srednjom školom “Leonardo da Vinci” Buje planirana je provedba edukacijskih aktivnosti namijenjenih učenicima srednje škole. Do sad su održane dvije edukativne radionice te jedna terenska radionica – snorkeling u uvali Zambratija.

Provedba projekta EduSFish sufinancirana je sredstvima Istarske županije putem Javnog natječaja za financiranje projekata/programa u području poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede iz sredstava proračuna za 2018. godinu te Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.