Suradnja LAGUR-a „Pinna nobilis“ i srednje škole „Leonardo da Vinci“ iz Buja

Dana 19. rujna 2017. godine održan je sastanak između predstavnika LAGUR-a „Pinna nobilis“ i srednje škole „Leonardo da Vinci“ iz Buja u cilju definiranja potencijalne suradnje na projektu neformalnog obrazovanja mladih o održivom razvoju ribarske zajednice našeg LAGUR područja.

Kako bi doprinijeli povećanju znanja mladih o održivom ribarstvu, ribolovnoj tradiciji i biološkoj raznolikosti LAGUR područja sudionici sastanka su dogovorili okvirni sadržaj radionica za mlade. Radionice će obuhvaćati teme poput održivog ribarstva, gospodarskog, rekreativnog i sportskog ribolova, zaštiti morskih resursa i slično. Odradit će se i terenska radionica u uvali Zambratija u svrhu istraživanja njezinih bioloških i arheoloških specifičnosti i to snorkelingom.

Provedba terenske nastave u uvali Zambratija u suradnji s obrazovnom institucijom pokazuje našu usmjerenosti ka implementaciji follow-up aktivnosti pilot-projekta „Zona posebnog upravljanja u uvali Zambratija (Umag)“. Podsjetimo, u sklopu provedbe pilot-projekta kao jedna od preporuka za održivim korištenjem uvale Zambratija identificirala se organizacija edukativnih programa i terenske nastave za djecu, mlade i studente u suradnji s obrazovnim institucijama, udrugama i drugim zainteresiranim stranama o njezinim biološkim i arheološkim vrijednostima.

Veselimo se provedbi daljnjih aktivnosti u cilju valorizacije uvale Zambratija!