ZNANSTVENI MONITORING RIBARSKIH PLOVILA U 2023. GODINI

Dragi naši ribari,

Ovim Vas putem želimo obavijestiti kako je 17. 5. 2023.g. objavljen „Pravilnik o uvjetima i načinu rada ovlaštenih promatrača u ribarstvu“ (NN 52/23) kojeg možete pronaći na web-stranici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2023_05_52_875.html. Ovim pravilnikom određeni su uvjeti i način rada ovlaštenih promatrača u ribarstvu te obaveze zapovjednika, odnosno kapetana plovila.

Na temelju kriterija ovog pravilnika sastavljen je Popis ribarskih plovila za znanstveni monitoring 2023.g. kojeg možete pročitati na stranicama ministarstva https://podaci.ribarstvo.hr/files/Popis-ribarskih-plovila-za-znanstveni-monitoring-2023.pdf. Osim plovila navedenih u popisu, dužna su sudjelovati i slijedeća plovila:

  1. Plovila sa Odobrenjem za obavljanje gospodarskog ribolova jegulja
  2. Plovila koja sudjeluju na natjecanjima u sportskom ribolovu na moru u lovu na veliku ribu prema kalendaru natjecanja Hrvatskog saveza za sportski ribolov
  3. Plovila koja sudjeluju u rekreacijskom ribolovu trofejnih primjeraka plavoperajne tune

Dodatne informacije možete pronaći na stranici https://podaci.ribarstvo.hr/files/Letak-Znanstveni-promatraci-u-ribarstvu.pdf, a za dodatna pojašnjena i upute stoje vam na raspolaganju zaposlenici Uprave ribarstva i Instituta za oceanografiju i ribarstvo.